Nordlys – UNN har rapportert om åtte uønskede hendelser siste døgn etter ambulanseflyproblemene: – For tidlig å si om det får medisinske konsekvenser

UNN har meldt fra om åtte uønskede hendelser siste døgn. Helse Nord vil ikke kommentere situasjonen.

Kilde: Nordlys – UNN har rapportert om åtte uønskede hendelser siste døgn etter ambulanseflyproblemene: – For tidlig å si om det får medisinske konsekvenser

At UNN har opplevd dette det siste døgnet sier kanskje sitt om saken! Det neste vi leser om er kanskje litt mer alvorlige konsekvenser av denne galskapen? Jeg håper virkelig ikke det, men det er faretruende nært alvorlige konsekvenser for pasienter nå!

Nordlys – – Folk i Finnmark blør ikke saktere enn folk i Oslo

Det sier Hanne Edøy Heszlein-Lossius, kommunelege i Berlevåg.

Kilde: Nordlys – – Folk i Finnmark blør ikke saktere enn folk i Oslo

Jeg må si jeg har stor respekt for de som står midt oppe i dette sirkuset, både leger, pasienter og pårørende – det er mildt sagt fortvilende.

At vi har en Helseminister og en Statsminister som ikke har skjønt omfanget av dette, og tror at man kan løse det ved å ha et av forsvarets helikoptre stasjonert i Kirkenes, samt at man får inn ekstra fly fra Sverige som IKKE kan lande på kortbaneflyplasser – det er rett og slett helt utrolig!

At man holder en hel landsdel for narr ved at man sier at det er i ferd med å bli bedre, når realiteten er at tjenesten har blitt vesentlig mye verre i løpet av de siste dagene – det viser at man ikke vet hva man holder på med, eller så er det noen som holder igjen informasjon?

Pasient ventet over 11 timer på ambulansefly: – Alt er kaos – NRK Finnmark – Lokale nyheter, TV og radio

Kommunelege Jan Eggesvik går kraftig i rette med de ansvarlige for luftambulansetjenesten: – Kaoset bare fortsetter. Det blir ikke bedre, slik de hevder, sier den erfarne legen.

Kilde: Pasient ventet over 11 timer på ambulansefly: – Alt er kaos – NRK Finnmark – Lokale nyheter, TV og radio

Dette skjer til tross for at man påstår at man hadde nærmere 125% beredskap i november! Tror ikke helt at formlene i regnearket stemmer helt med virkeligheten som Kommunelegene opplever ute i kommunene?

Fem av de nye ambulanseflyene tas ut av tjeneste – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Fem av de nye flyene til Babcock Scandinavian AirAmbulance har den siste tiden opplevd enkelte tekniske uregelmessigheter.

Kilde: Fem av de nye ambulanseflyene tas ut av tjeneste – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Det er helt utrolig at Babcock, Helseministeren og Luftambulansetjenesen HF ikke klarer å innse realitetene! De tallene de publiserer, er ikke realitetene, det er tall fra et regneark. Legene ute i distriktet sier at beredskapen ikke er i nærheten av de tallene Luftambulansetjenesten HF presenterer.

Forbedret ambulanseflyberedskap i november
Publisert 3. desember 2019 av Knut Haarvik
I november måned leverte Babcock Scandinavian AirAmbulance AS 93,28 % ambulanseflyberedskap på landsbasis. Totalt, medregnet Forsvarets helikopter i Kirkenes, ble den leverte beredskapen for hele måneden 99, 30 %.

I Troms og Finnmark ble det i november levert, 93,60 % beredskap med fly og 107,16 % beredskap medregnet Forsvarets helikopter. For siste halvdel av måneden er den leverte beredskapen for denne regionen nesten 125 % medregnet ekstra fly og helikopter.

– Vi ser nå at de kortsiktige tiltakene som er satt inn har god effekt og at vi har fått bedre beredskap etter at de kom på plass. Vi er glad for at beredskapen nå er i bedring også i Finnmark, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell.

Kommunelege Jan Eggesvik har et eksempel fra Kjøllefjord og Mehamn, hvor det gikk 11 timer før en pasient omsider ble hentet med helikopter og flytt til sykehus i Kirkenes.

Fram til at denne saken er løst framstår uttalelsene fra Helseminister Høie på samme måte som Iraks Komiske Ali. Luftambulansetjenesten HF sin administrerende direktør framstår nærmest som en god nummer to.

Man kan ikke si at man har en beredskap som er nærmere 125% når pasienter må vente i timesvis for å komme seg på sykehus, også i november. Det er direkte løgn!

Elbil, Bompenger | Det må bli billigere, enklere og raskere å kjøre elbilen til sentrum og parkere

Politikerne bør gjøre det enda billigere å kjøpe elbil og kjøre til byen.

Kilde: Elbil, Bompenger | Det må bli billigere, enklere og raskere å kjøre elbilen til sentrum og parkere

Ebil eller ikke? Er det det store spørsmålet? Kan vi redde verden ved å kjøpe elbil? Neppe? Eller?

Selv om ca 1/3 av de biler som selges i Norge pr nå er utslippsfrie biler, er det ikke nok, det totale CO2 utslippet er fremdels på rundt 60g/km, er utelukkende så lavt på grunn av at hver 3 bil som  selges er en elbil. Når hver 7 bil som selges er en bil som har forurensende bensin- eller dieselmotor, kommer vi ikke i null før om mange år enda.

Klikk på bildet for å forstørre. Tabell viser at snittutslipp for norske biler er 60 gram CO2 per kilometer. Bensinbilene ligger på 80, og dieselbilene på 135.
Kilde: Nettavisen

 

Klikk på bildet for å forstørre. Grafikken viser vekst i elbilsalget, men fortsatt er bare 250.000 av de norske bilene elbiler.
Kilde: Nettavisen

Her er 5 råd for en kraftigere elbilpolitikk:

  1. Garanter elbilfordelene inntil målet om at alle nye personbiler skal være nullutslippsbiler (2025).
  2. Normalen i norske kommuner bør være tilnærmet gratis bompenger for nullutslippsbiler. La forurenserne betale.
  3. Sett en høy terskel og bevisbyrde på dem som vil stenge kollektivfelt for elbiler, men krev gjerne minst to i bilen i rushperioder.
  4. Gratis eller kraftig subsidiert elbilparkering, spesielt i bysentrum. Mobilitet er bra, forurensning bør skattes og bekjempes.
  5. Mindre skatt og mer statsstøtte til å bygge ut et finmasket nett av hurtigladestasjoner også i distriktene.

Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen

President Donald Trump avfeier alle rasismeanklager og hevder på ny at demokratiske kongresskvinner hater USA. De fire kaller Trumps utfall en distraksjon.

Kilde: Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen

Vel, viste ikke at man «måler» rasisme i bein? Rasisme sitter vel i hodet til folk, som i og for seg er «bein» 🙂

Det som er påfallende er at «verden forøvrig» fordømmer hans uttalelser som rasistiske og fremmedfiendtlige. Det blir vel litt feil hvis det er den som anklages for rasisme som skal «frikjenne» seg selv? Det hadde kanskje vært på sin plass med en unnskyldning, og beklagelse av uttalelsene?

Stortingsrepresentant mener Facebook driver politisk sensur

Stortingsrepresentant og tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) hevder Facebook slettet et av hans innlegg og at den sosiale plattformen driver politisk sensur.

Kilde: Stortingsrepresentant mener Facebook driver politisk sensur

Det er vel slik at man må følge de retningslinjer Facebook har satt for at man skal kunne publisere tekst hos de. Det tviler jeg på at Per-Willy Amundsen har satt seg inn i.

Hvis han har problemer med at Facebook ikke vil ha hans tekst liggende, så kan han jo alltids sende inn et leserinnlegg til landets aviser? Upps, det er kanskje ikke mange igjen, som han «liker» – han har vel boikottet flere, da de har stilt kritiske spørsmål om hans uttalelser?

Petter Stordalen – – Ja, jeg kjører privatfly – Dagbladet

Petter Stordalen møtte preses Helga Haugland Byfuglien for å drøfte verdier og moral.

Kilde: Petter Stordalen – – Ja, jeg kjører privatfly – Dagbladet

Ja, det er lov å fly og tenke på miljøet – om man ikke gjør det samtidig så kan man tenke på de hver for seg.

Har sett at det er en debatt rundt dette at vi flyr for mye, og at årets nye ord i Sverige i 2018 ble «Flyskam».

Store norske leksikon har følgende definisjon på ordet skam:

Skam, sterkt ubehagelig følelse av å ha vist en nedverdigende side av seg selv, og dermed avslørt seg selv som et mislykket, udugelig eller umoralsk individ.

Skam er nær knyttet til selvfølelsen, og får en til å føle seg liten, med ønske om å skjule seg («synke i jorden»). Skam gjør det vanskelig å opptre konstruktivt, men kan disponere for aggresjon rettet mot en selv eller tilfeldige andre. Skam er kjent fra alle kulturer, og brukes i blant som et (nokså uheldig) virkemiddel i oppdragelsen.

Skam bør ikke forveksles med skyldfølelse: skyld er knyttet til handlinger og opptrer når man har gjort noe galt eller dumt, skam er knyttet til individet og opptrer når man føler at en selv er dum.

Etter min mening blir det da feil å bruke ordet «flyskam», da det skam er noe helt annet enn det man nok tenker når man først begynte å bruke ordet i denne sammenhengen, flyskam. Flyskyldfølelse hadde nok vært mer riktig, MEN det låter helt feil 🙂